fbpx

Fotohut Vijfheerenlanden ligt in een bosje met uitzicht op een kleine vijver en naastgelegen weilanden. Een unieke locatie, midden in Nederland.

Midden in Nederland ligt een nieuwe fotohut die de kans biedt om een paar unieke soorten te fotograferen. Deze hut is hier gerealiseerd toen duidelijk was dat de Purperreiger hier in de zomer regelmatig is te vinden. Het betreft dan reigers uit de kolonie in de nabijgelegen Zouweboezem. Door gericht te voeren zijn ook Fazanten, Blauwe- en Zilverreiger en tal van andere soorten, waaronder de Buizerd,  inmiddels reguliere gasten. Verder is de hut nog zo nieuw dat het elke keer weer spannend is wat er voor het raam verschijnt zoals vorige week nog de Grote barmsijs.

Bijzonder aan deze hut is ook dat er maar liefst twee spiegelramen in zitten. Hierdoor heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de vijver, of juist voor de kant van het weiland waar de Buizerd te zien is. Ook worden er regelmatig Reeën en Hazen waargenomen.

 Om een verblijf in de hut zo aangenaam mogelijk te maken is er tevens een kleine toilet gemaakt, staat er een stretcher en bestaat de mogelijkheid om koffie, thee of een soepje te maken. Een heerlijk dagje onderdompelen in de natuur, onthaasten en prachtige foto’s maken van bijzondere dieren.

Deze Fotohut Vijheerenlanden is gebouwd naast een bestaande vijver in een particulier bosje. Om in de natte veengrond toch een verlaagd standpunt te kunnen krijgen is een vijverbak ingegraven. Hierin is ruimte voor twee fotografen. Je kiest voor een van de twee spiegelramen, maar moet de andere dicht laten. Anders valt er te veel licht naar binnen en zien de vogels je bewegen. Omdat het een nieuwe hut is zijn de dieren sowieso nog wat schuwer en minder gewend aan mensen. We raden dan ook aan om altijd donkere kleding te dragen en gezicht en handen zo veel mogelijk te bedekken.

In de hut zijn twee grondplaten aanwezig waarop je je eigen statiefkop, balhoofd of schommelkop kunt plaatsen. Er zit een breed, zeer stevig werkblad onder de ramen, dus je kunt ook uitstekend vanaf een rijst- of bonenzak werken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je de Fotohut Vijfheerenlanden hebt gereserveerd via het boekingssysteem krijg je binnen drie dagen een bevestiging en verdere informatie over de toegang, betaling en het gebruik van de hut. Gebruik van het voer, koffie, thee of een soepje is allemaal inbegrepen in de prijs. We wensen je heel veel plezier met een dagje Fotohut Vijfheerenlanden!